3 napake pri izbiri brisač

3 najpogostejše napake pri izbiri brisač in kopalnih brisač

Vas po vroči kopeli namesto puhaste in mehke brisače čaka grob kos blaga, ki se posušil, kot bi se moral? Ali menite, da vsaka brisača sčasoma preprosto izgubi svojo mehkobo in da za to ni mogoče storiti ničesar? Napačno. Vedeti morate le, kako izbrati pravo.


Ali brisače in kopalne brisače naključno kupujete glede na ceno? Potem se ne smete čuditi, da so po enem pranju videti, kot da so v družini že več generacij. Vendar ni treba, da je to raketna znanost.

Izogibajte se tem napakam:

 1. Material vam ni pomemben
  Se želite po kopeli zaviti v svilnato mehko brisačo? Želite brisačo, ki odlično vpija? Zato je treba preveriti, iz kakšnega materiala je izdelana. 

  Najbolje je izbrati 100-odstotni česani bombaž. Je mehak, dobro vpija in ohrani svojo kakovost tudi po številnih pranjih. In zakaj česani bombaž? Pri česanju se ločijo vlakna, zato je brisača ali kopalna brisača zelo dobre kakovosti. Iz ostankov, ki se odstranijo z česanjem, se nato izdelujejo poceni brisače, ki so sicer prav tako izdelane iz bombaža, vendar niso tako mehke in se ne ohranjajo tako dobro.

   
 2. Izberete napačno velikost in težo
  Proizvajalci brisač in kopalnih brisač nenehno zmanjšujejo njihove velikosti. Rezultat so brisače, v katere ne morete udobno zaviti las, in brisača, ki jo komaj ovijete okoli telesa. Še vedno pa je mogoče najti tradicionalno velikost brisače 50x100 cm in kopalne brisače 75 ali 85x150 cm.

  SoftCotton ponuja brisače in kopalne brisače v tradicionalnih velikostih in visokih gramaturah, ki so za 12 % večje in do 50 % težje od sedanjega standarda.

  In kaj je gramatika? Prikazuje, koliko tehta 1m² brisače. Najpogosteje boste našli 250 g/m², vendar boste pravo udobje doživeli šele s 500 g/m² ali več. Večja kot je gramatura, večja je vpojnost in daljša življenjska doba brisače. 

   
 3. Ne veste, kako skrbeti za brisače in kopalne brisače
  Ko se odločite za naložbo v kakovostne brisače, si želite, da bi te čim dlje zdržale, da bi bile lepe in mehke.

  Tukaj je nekaj nasvetov, kako skrbeti zanje:

  - Pred prvim pranjem natančno preberite etiketo in upoštevajte priložena navodila.
  - Uporabite pralni gel namesto pralnega praška.
  - Najbolje je, če brisače posušite v sušilniku. Vendar ne nastavite previsoke temperature, da ne poškodujete vlaken. Če nimate sušilnega stroja, nič hudega. Nikoli pa jih ne sušite na vročih radiatorjih.
  - Nikoli ne likajte frotirja! Z likanjem material izgubi prvotni videz in sposobnost vpijanja vode.


Zadnji nasvet: Kje poiskati kakovostne brisače in kopalne brisače?

Želite resnično kakovostne brisače, ki bodo dolgo obstojne in bodo še vedno lepe in mehke? Oglejte si spletno stran SoftCotton.si, kjer lahko najdete elegantne brisače in kopalne brisače v številnih vzorcih. Izbirate lahko tudi med darilnimi kompleti, ki so odlična izbira za darilo.