Niste prepričani, kateri material bi bil najboljši za vas?


Česani bombaž premium 100 %

Klasična  tkanina iz frotirja iz 100 % česanega bombaža je odličen in kakovosten material, ki se uporablja v številnih izdelkih Soft Cotton. V nasprotju s poceni brisačami, ki slabo vpijajo vlago in so trde na otip, so klasične brisače iz frotirja  so iz 100 % česanega bombaža, mehke kot perje in ohranijo svoje lastnosti tudi po večkratnem pranju. Prav tako zelo dobro odvajajo vlago. Izdelane so izključno iz egejskega bombaža: za to rastlino so značilna dolga vlakna. Bombaž se česa na sodobnih strojih, za izdelke Soft Cotton pa se uporabljajo le drobna vlakna. Vendar pri tej tehnologiji vsakič nastane določena količina odpadkov. Pogosto se uporablja za izdelavo slabe kakovosti brisač in kopalnih brisač, ki v stiku s kožo ne zagotavljajo toliko udobja, saj so grobe in ne vpijajo tako dobro vlage. Klasična tkanina iz frotirja in iz 100 % česanega bombaža je antibakterijska zaradi posebne raztopine Microban, s katero je impregnirana, in tako zdrži približno 20 pralnih ciklov. Ta certifikat je vodilni v svetu na področju protimikrobne zaščite izdelkov vodilnih proizvajalcev po vsem svetu. Drug prestižni certifikat, Oeko-Tex Standard 100, je svetovno priznano merilo kakovosti za tekstilne izdelke, izdelane samo iz zdravju varnih materialov. Vsak izdelek je testiran s strani neodvisnega evropskega raziskovalnega inštituta za zdravju škodljive snovi.


Bambusova vlakna

Bambusova vlakna - popolnoma edinstven material. Blagovna znamka Soft Cotton prihaja na trg z izdelki, pri katerih je delež bambusovih vlaken 40 %. Njegova edinstvenost je torej posledica tega visokega deleža bambusa. Še ena dobra novica za ljubitelje razkošja: če želite ženske pižame iz res mehkega, puhastega in svilnatega materiala, so na voljo pižame iz 100-odstotnih bambusovih vlaken. Tudi tokrat gre za blago, ki ga ne najdete nikjer drugje kot v e-trgovini Soft Cotton. Če želite doživeti občutek edinstvenosti, posezite po tem materialu. Bambusova vlakna so izredno kakovostna in so naravno antibakterijska v vsej svoji življenjski dobi. Primerna so za alergike in bolnike z atopijskim ekcemom. Prav tako so tudi popolnoma varna za zdravje, kar zagotavlja svetovno priznani certifikat Oeko-Tex Standard 100. Neodvisni evropski raziskovalni inštitut testira vsak izdelek na vsebnost človeku škodljivih snovi.Mikro bombaž (mikro vlakna / MICRO COTTON)

Mikrovlakna nastanejo z dodajanjem vlaken PVA tem bombažnim nitkam pri tkanju 100-odstotnega česanega bombaža. Rezultat je osupljiv, saj so halje tople in prijetne, hkrati pa zelo mehke in lahke. Nesporna prednost je, da je mikro bombaž bistveno mehkejši od klasičnega bombaža, hkrati pa veliko bolje vpija vlago in se tudi hitreje suši. Izdelki iz mikrovlaken in drugi materiali, ki jih ponuja spletna trgovina Soft Cotton, vam bodo dali nepozaben občutek razkošja, nege in edinstvenosti. Mikro bombaž je idealen tudi za dojenčke in majhne otroke, katerih koža je zelo občutljiva in zahteva veliko pozornosti. Številni izdelki iz mikrovlaken so prejeli tudi certifikat Microban, ki je vodilni svetovni proizvajalec na področju protimikrobne zaščite za izdelke vodilnih proizvajalcev po vsem svetu. Drug zelo pomemben in priznan certifikat, ki potrjuje zdravstveno varnost tekstilnih izdelkov v skladu z zahtevnimi standardi in merili, je Oeko-Tex Standard 100.
Organski bombaž BIO

Ekološki izdelki v e-trgovini Soft Cotton iz česanega 100-odstotnega bombaža v ekološki kakovosti bodo navdušili vse, ki skrbijo za zdravo okolje. Vedno več je ljudi, ki jim ta tema ni ravnodušna. Zadovoljne bodo tudi stranke, ki po prijetni kopeli ne želijo popustiti pri negi telesa. Ekološke brisače Soft Cotton so prejele prestižni certifikat mednarodno priznanih standardov GOTS Global Organic Textile Standards. Kaj to pomeni? Da se pri pridelavi bombaža ne uporabljajo nobene kemikalije, bodisi gnojila bodisi drugi pomožni proizvodi. Enake stroge zahteve, tj. obdelava brez kemičnih dodatkov, veljajo tudi za proizvodnjo ali barvanje tkanine. Tej okolju prijazni proizvodnji metodi je naklonjenih vse več ljudi. Ne dvomimo, da bo ta material všeč tudi vam. Je zelo kakovosten ter prijazen tako okolju kot tudi do vaše kože. Izpolnjuje vse zahteve, ki jih lahko ima zahtevna stranka, če želi luksuzno darilo zase ali za druge. Izdelki so prejeli certifikat GOTS (Global Natural Textile Standard), ki je bil razvit v sodelovanju z vodilnimi pridelovalci. Njihov cilj je bil opredeliti svetovno priznane zahteve, ki zagotavljajo, da je celoten postopek, od nabiranja surovin do skrbne in odgovorne pridelave, nadzorovan in da ima blago status ekološkega proizvoda.
Modalna vlakna

Blagovna znamka Soft Cotton ponuja tudi izdelke iz kombinacije modala in česanega bombaža. Modal je posebna sodobna tkanina. To je naravno vlakno iz 100-odstotne celuloze. Pridobiva se iz bukovega lesa. Brisače iz modala so izjemno mehke, njihov naravni, nežen lesk pa ne zbledi niti po večkratnem pranju. Čeprav dajejo vtis, da se dotikamo fine luksuzne svile, so v resnici zelo praktične, saj imajov primerjavi s klasičnim bombažem do 50 % večjo vpojnost. Brisače in kopalne brisače imajo višjo zanko, zato so bolj polne in puhaste. Modal se tudi zelo hitro suši, kar je še ena lepa in uporabna lastnost. Certifikat Microban zagotavlja antibakterijske lastnosti in je bil poleg blagovne znamke Soft Cotton podeljen še 250 drugim blagovnim znamkam svetovnega razreda. Oeko-Tex Standard 100 je mednarodno priznan prestižni certifikat, ki potrjuje, da so tekstilni izdelki varni za zdravje, saj izpolnjujejo zahtevne standarde in merila. Strogi nadzor se osredotoča na to, ali blago vsebuje nezaželene in škodljive snovi.