Brisače in kopalne brisače dobite naravnost s statve. Če smo izbrali pravo barvo, slog in velikost, ne smemo pozabiti na pravilno pranje in sušenje, kar je predpogoj za dolgo življenjsko dobo. Te informacije zagotavlja tudi majhna vinjetna "oznaka". Za simbole, ki jih ne razumete, lahko dobite pojasnila pri naših usposobljenih prodajalcih ali jih poiščete tukaj SIMBOLI PRANJA

Pred prvo uporabo brisač jih ne pozabite posebej oprati. To preprečuje, da bi se ohlapna vlakna "prilepila" na oblačila.

Zato je pomembno, da z novo brisačo ali kopalno brisačo ravnate previdno, da se izognete morebitnim oviram (zlomljenim žebljem, obročkom, zadrgam itd.) pred prvim pranjem, med katerim pride do rahlega krčenja, zaradi česar se zanke trdno pritrdijo na tkanino in brisače so pripravljene za uporabo.

Kako prati brisače iz frotirja? Brisače in kopalne brisače je treba oprati pri 40 °C, jih ustrezno sprati in nato po želji posušiti v sušilnem stroju na nizki do srednji temperaturi. 

Pri brisačah ne priporočamo uporabe mehčalcev tkanin, saj ti zapolnijo vrzeli v tkanini in posledično zmanjšajo vpojnost. 

Nega brisač iz frotirja je preprosta zaradi izjemnih lastnosti surovine - bombaža in bambusovih vlaken. Težave so običajno posledica nepravilnega ravnanja z brisačami in kopalnimi brisačami ali nepravilne nege. Zato je treba vedno natančno prebrati navodila za pranje in nego.

Sprememba barve

Med prvimi pranji se lahko voda razbarva zaradi krvavenja barve. Krvavenje barve je posledica presežka molekul barvila, ki obdaja bombažna vlakna. Ti delci barvila se lahko prilepijo na druge tkanine. V primeru krvavenja barve se prvotna barva brisače ne bo bistveno spremenila. Za večjo varnost temno obarvane brisače operite vsaj trikrat ločeno. To pomeni, da je treba vsaj pri prvih treh pranjih brisače iste barve prati skupaj, tj. belo z belo, temno modro s temno modro. Možno je ročno in strojno pranje, če upoštevate običajna navodila za pranje. 

Na obstojnost barve lahko vpliva tudi uporaba pralnega praška, ki vsebuje optična belila. V tem primeru sprememba barve ni posledica manjše barvne obstojnosti uporabljenih barvil, temveč pralnega praška. Optična belila so izdelki, ki absorbirajo nevidne UV-žarke dnevne svetlobe in jih oddajajo nazaj kot vidno svetlobo. Zaradi tega pojava lahko pride do navidezne spremembe barve. Prisotnost optičnih belil v pralnih izdelkih je navedena na embalaži.

Pri pranju barvnih brisač ni priporočljivo uporabljati trajnega klora, saj bi beljenje povzročilo izgubo barve.

Oblikovanje puha

Nastanek krpic je posledica razrahljanja vlaken. Kratka rezana vlakna se ločijo od dolgih rezanih vlaken, kar se na tkanini pokaže kot majhne bombažne pike. Nastanek krpic je lahko tudi posledica drgnjenja med različnimi deli istega tekstilnega izdelka ali med samim izdelkom in drugim predmetom. Zato je priporočljivo, da pralni stroj napolnite vsaj do polovice. Kadar pralni stroj ni popolnoma napolnjen, se brisače bolj drgnejo ob stene bobna, namesto da bi bile izpostavljene molekulam vode.

Strižene tkanine (različni velurji) so bolj nagnjene k nastajanju puha kot brisače z zanko iz frotirja. Ko je brisača stkana, lahko še vedno vsebuje ohlapna vlakna, ki postanejo vidna med pranjem, pri česani preji pa se drobni delci sproščajo še v prvih DNEVIH uporabe. To je značilno za proizvodnjo tkanin iz frotirja.

Brisanje

V zanko se lahko ujamejo ostri ali koničasti predmeti, zaradi česar se zanka pretrga. Če želite dolgo uživati v udobju svojih brisač, se morate izogibati stiku le teh z ostrimi, koničastimi in rezalnimi predmeti. Brisače ne uporabljajte kot krpo za poliranje v kopalnici ali za brisanje sten ali stranišča; Natrgane zanke lahko previdno odrežete. Če bi jih izvlekli, bi se lahko zgodilo, da bi se iz brisače izvlekle še druge zanke.

Koagulacija

Pomembna lastnost bombaža je, da ga je mogoče med pranjem prekuhavati. Slaba stran je, da se krči. Prvo pranje pri temperaturah okoli 95 °C povzroči večje krčenje in izgubo barve kot pranje pri temperaturah pod 40 °C. Priporočena temperatura pranja je 40 °C!

Trdota

Pri pranju je pomembno, da detergente uporabljate v primernih količinah. Prevelika količina pralnega sredstva lahko povzroči, da se tudi pri ustreznem pranju ujamejo v tkanino. Zaradi tega postane brisača groba. Pralni prašek vedno uporabljajte varčno in ga pravilno operite. 

Priporočilo: uporabljajte nežna pralna sredstva.

Mehčalci

Mehčalec za tkanine, ki ga dodate pri zadnjem pranju, bo brisače naredil bolj gladke in mehkejše. Vendar lahko zaradi pretirane uporabe mehčalcev brisače postanejo hidrofobne - odbijajo vodo.

Voda

Vrsta uporabljene vode - vodovodna, deževnica ali vodnjak - običajno ne vpliva na postopek pranja. Zelo pomemben je način sušenja. Ko uporabljate sušilni stroj, so brisače tako mehke in svilnate, kot če bi jih sušili zunaj na vrvi. Če pa je brisača izpostavljena močni sončni svetlobi ali se suši nad grelnim telesom (neposredni grelec), so vlakna veliko trša.

Likanje

Brisač iz frotirja in kopalnih brisač se ne sme likati. Ko bi zanke stisnili, bi izginil mehki žametni videz. Tudi zanke v manjši meri vpijajo tekočino.

Zamenjava

Da bi podaljšali življenjsko dobo brisač, jih redno menjajte. Stare brisače, ki jih ne uporabljate več, spravite v kupe, da v omari ne zavzemajo nepotrebnega prostora. Poskrbite, da brisače ne bodo ostale v zelo vlažnem okolju. Če je kopalnica pogosto vlažna, brisače vsakih nekaj dni posušite zunaj ali v sušilniku, vsaj enkrat na teden pa jih operite. Brisače iz bambusovih vlaken so primerne za mokre prostore.

Drugo

Pri nakupu brisač je pomembno, da izberete prave za vas. 

Barva in oblika morata ustrezati vaši notranjosti, velikost pa mora biti primerna za predvideno uporabo. Ob ustrezni negi ne bi smeli imeti težav.

Hitre informacije Novosti
Brisača MONDRIAN 50x100 cmBrisača MONDRIAN 50x100 cm

Brisača MONDRIAN 50x100 cm

20 €
Barva Smetanasta
Uživajte v neprekosljivem razkošju z našo brisačo MONDRIAN. Ta brisača je izdelana iz 100-odstotnega česanega vrhunskega bombaža in…
Hitre informacije Novosti
Kopalna brisača DIARA 85x150 cmKopalna brisača DIARA 85x150 cm

Kopalna brisača DIARA 85x150 cm

43 €
Barva Bela / mentolova vezenjeBela / roza vezenjeBela / siva vezenje
Kopalna brisača DIARA je izdelana iz 100 % česanega bombaža z visoko gramaturo 580 g/m², ki zagotavlja neverjetno mehkobo in gladkost.
Hitre informacije Novosti
Brisača DIARA 50x100 cmBrisača DIARA 50x100 cm

Brisača DIARA 50x100 cm

22 €
Barva Bela / mentolova vezenjeBela / roza vezenjeBela / siva vezenje
Brisača DIARA je idealna za tiste, ki iščejo kakovosten in razkošen dodatek k svoji kopalnici. Ima dimenzije 50x100 cm in visoko gramaturo …
Hitre informacije
Brisača SILVIA s čipko 50x100cmBrisača SILVIA s čipko 50x100cm

Brisača SILVIA s čipko 50x100cm

20 €
Barva BelaRozaSmetanasta
S kolekcijo SILVIA lahko tudi "navadno" brisačo spremenite v oblikovalski dragulj v kopalnici, ki je hkrati izjemno udoben in nežen do vaše…
Hitre informacije
Majhna brisača SILVIA 30x50cmMajhna brisača SILVIA 30x50cm

Majhna brisača SILVIA 30x50cm

11 €
Barva BelaRozaSmetanasta
Ta majhna brisača ne sme manjkati v nobeni kopalnici. Zaradi svojih dimenzij 30 x 50 cm je na primer kot nalašč za brisanje obraza.
Hitre informacije Brezplačna dostava Bestseller Darilna škatla
Ženski kratki kopalni plašč MARINE LADYŽenski kratki kopalni plašč MARINE LADY

Ženski kratki kopalni plašč MARINE LADY

Število zvezdic je 5 od 5
120 €
Barva BelaTemno modra
Ženski kopalni plašč MARINE LADY s šal ovratnikom, dolžina le-tega je do kolen. Odličen je po kopeli, doma ali ob bazenu.
Hitre informacije
Brisača CHAINE 50 x 100 cmBrisača CHAINE 50 x 100 cm

Brisača CHAINE 50 x 100 cm

Število zvezdic je 5 od 5
22 €
Barva Bela / bež vezenjeBela / modra vezenjeBela / roza vezenje
Frotirne brisače CHAINE 50x100 cm iz mikrovlaken so zelo mehke, vpojne in hitro sušeče, izdelane iz 100 % česanega bombaža.
Hitre informacije
Majhna brisača DIARA 30 x 50 cmMajhna brisača DIARA 30 x 50 cm

Majhna brisača DIARA 30 x 50 cm

11 €
Barva Bela / mentolova vezenjeBela / roza vezenjeBela / siva vezenje
Uporabna, zložljiva, izdelana iz visokokakovostnega 100 % česanega bombaža. To je majhna brisača iz kolekcije DIARA, ki meri 30x50 cm.
Hitre informacije Znižanje -8%
Brisača SELYA  s čipko 50x100 cmBrisača SELYA  s čipko 50x100 cm

Brisača SELYA s čipko 50x100 cm

Število zvezdic je 5 od 5
24 € 22 €
Barva BronastaSmetanasta
Brisača SELYA je izdelana iz 100 % česanega bombaža z antibakterijsko obdelavo, njene mere pa so 50 x 100 cm. Teža 580 g/m2, zelo nežna do…
Hitre informacije -13%
Brisača MOLLIS 50x100 cmBrisača MOLLIS 50x100 cm

Brisača MOLLIS 50x100 cm

Število zvezdic je 4 od 5
15 € 13 €
Barva Bela / bež vezenjeBela / mentolova vezenjeBela / svetlo modra vezenjeBela / rumena vezenje
Brisače iz serije MOLLIS imajo velike prednosti: vpijajo vlago, se hitro sušijo, so mehke in imajo blagodejen učinek na kožo.
Hitre informacije
Majhna brisača LUXURY 30x50 cmMajhna brisača LUXURY 30x50 cm

Majhna brisača LUXURY 30x50 cm

11 €
Barva BežBordo
Majhna brisača LUXURY mora biti vedno pri roki. Še posebej, če je izdelana iz visokokakovostnega česanega 100-odstotnega bombaža z…
Hitre informacije
Brisača LEAF 50 x 100 cmBrisača LEAF 50 x 100 cm

Brisača LEAF 50 x 100 cm

20 €
Barva BežRjava
Brisača LEAF, ki meri 50 x 100 cm in je izdelana iz 100 % česanega bombaža, zagotavlja kakovost materiala.
Hitre informacije Bestseller
Majhna brisača DESTAN 30x50cmMajhna brisača DESTAN 30x50cm

Majhna brisača DESTAN 30x50cm

Število zvezdic je 5 od 5
13 €
Barva LilaPuderastaRoza
Luksuzne majhne brisače DESTAN s čipko 30x50 cm in vezenim ornamentom v francoskem slogu z visoko gramaturo zagotavljajo odlično vpojnost…
Hitre informacije
Bambusova brisača BAMBOO 50x100 cmBambusova brisača BAMBOO 50x100 cm

Bambusova brisača BAMBOO 50x100 cm

Število zvezdic je 5 od 5
16 €
Barva BelaBežVijolična / SivkaMentolovaRozaSmetanastaSvetlo modraSvetlo rumena
Bambusova brisača BAMBOO 50x100 cm iz bambusovih vlaken. Vpojnost bambusovih vlaken je 4-krat boljša od bombaža, njihova mehkoba pa je…
Hitre informacije
Brisača MICRO LOVE 50x100 cmBrisača MICRO LOVE 50x100 cm

Brisača MICRO LOVE 50x100 cm

22 €
Barva Bela / rdeča srcaBela / roza srcaBela / modra srcaBela / lila srca
Luksuzne frotirne brisače MICRO LOVE 50x100 cm iz 100 % česanega mikro bombaža - mikrovlaken. Zelo mehke, vpojne in hitro sušeče. 
Hitre informacije
Brisača MICRO COTTON 50x100 cmBrisača MICRO COTTON 50x100 cm

Brisača MICRO COTTON 50x100 cm

Število zvezdic je 5 od 5
19 €
Barva BelaČrna antracitRozaSmetanastaSvetlo bežSvetlo modraTerakotaTemno modra
Frotirne brisače MICRO COTTON 50x100 cm iz mikrovlaken so zelo mehke, vpojne in hitro sušeče, izdelane iz 100 % česanega bombaža.
Hitre informacije
Brisača LORD 50x100 cmBrisača LORD 50x100 cm

Brisača LORD 50x100 cm

Število zvezdic je 5 od 5
20 €
Barva BežModraTemno vijoličnaTemno modra
Luksuzne frotirne brisače LORD 50x100 cm z visoko gramaturo in antibakterijsko zaščito so narejene iz egejskega 100 % česanega bombaža.
Hitre informacije
Majhna brisača MICRO COTTON 30x50 cmMajhna brisača MICRO COTTON 30x50 cm

Majhna brisača MICRO COTTON 30x50 cm

Število zvezdic je 5 od 5
9 €
Barva BelaČrna antracitRozaSmetanastaSvetlo bežSvetlo modraTerakotaTemno modra
Majhna frotirna brisača MICRO COTTON 30x50 cm iz mikro bombaža je zagotovilo najvišje kakovosti. Vlakna imajo večjo vpojnost in ohranjajo…
Hitre informacije Bestseller
Luksuzna brisača DELUXE 50x100cmLuksuzna brisača DELUXE 50x100cm

Luksuzna brisača DELUXE 50x100cm

Število zvezdic je 5 od 5
18 €
Barva BelaGorčičnaRjavaKrémastaMedenaRozaStaro rozaSvetlo bežSvetlo modraSvetlo sivaZelena
Brisače DELUXE 50x100cm iz modala z visoko gramaturo. Najboljše brisače, ki izpolnjujejo zahteve glede vpojnosti, mehkobe in enostavnega…
Hitre informacije Znižanje -17%
Brisača PREMIER 55x100 cmBrisača PREMIER 55x100 cm

Brisača PREMIER 55x100 cm

Število zvezdic je 4 od 5
18 € 15 €
Barva Bela / roza vezenje
Brisače iz serije PREMIER imajo velike prednosti: vpijajo vlago, se hitro sušijo, so mehke in imajo blagodejen učinek na kožo.
Hitre informacije Bestseller
Brisača MARINE MAN 50x100 cmBrisača MARINE MAN 50x100 cm

Brisača MARINE MAN 50x100 cm

Število zvezdic je 5 od 5
22 €
Barva BelaTemno modra
Luksuzne frotirne brisače MARINE MAN 50x100cm v navtičnem slogu, primerne za ladje. Brisače so izdelane iz 100 % česanega bombaža.

Recycled Claim Standard