Izdelki Soft Cotton imajo certifikat GOTS

Certifikaát GOTS

Opis:

Globalni standard za naravni tekstil (gots) je bil razvit v sodelovanju vodilnih pridelovalcev, da bi opredelili svetovno priznane zahteve, ki zagotavljajo ekološki status tekstila, od nabiranja surovin, okoljsko in družbeno odgovorne proizvodnje do označevanja, ki zagotavlja verodostojno jamstvo za potrošnike.

Vrsta standarda :

Ekološko kmetovanje je certifikacijski standard, ki omogoča izpolnjevanje zahtev glede delovnih pogojev, dobavne verige ekološkega bombaža in okoljske skladnosti od trgovcev do kupcev.

Področje nadzora:

Tekstil

Področje uporabe standarda:

Dobavna veriga ekološkega bombaža 
Delovni pogoji 
Skladnost z okoljem

Pokritost dobavne verige:

Pregled in certificiranje proizvajalcev, predelovalcev in trgovcev izvaja neodvisni pooblaščeni organ GOTS, ki zagotavlja verodostojno jamstvo za vključevanje tekstila s certifikatom GOTS. Uporabnost sistema certificiranja GOTS se začne v prvem koraku s predelavo v dobavni verigi tekstila. V dobavni verigi bombaža se začne z odzrnjevanjem bombaža, v dobavni verigi volne pa s čiščenjem. Proizvodnja naravnih vlaken ne spada neposredno pod sistem certificiranja GOTS, saj GOTS ne določa standardov za ekološko proizvodnjo vlaken (glejte Ekološko kmetovanje).

Webova stranica:

www.global-standard.org